Jdi na obsah Jdi na menu
 


Clikněte na pokračování a komentáře.

 

Vážení přátelé a návštěvníci těchto stránek,

od vzniku těchto stránek, se událo několik věcí. Domov v Nupakách ukončil svoji činnost, což mnohým z nás, co jsme tam pracovali, udělalo radost. Péče o klienty se neustále zhoršovala, takže ukončení činnosti, bylo pro ně vysvobozením.

Ředitelka Maťhová – Novotná byla dodavatelem plynu včas upozorněna, že pokud do 3.11.2015 neuhradí dluh, dojde k ukončení dodávky, přesto nezaplatila a svým bezohledným jednáním ohrozila zdravotní stav klientů.

4.11. odpojil dodavatel plyn a klienti prožili chladnou noc

5.11. Krajský úřad za asistence policie rozvezl klienty do jiných zařízení

6.11. majitel uzamkl objekt a dovnitř pouští jen rodiny pro věci klientů. Ředitelka se nedostavila, i když to zaměstnancům slíbila. Všichni pochybují, že dostanou zaplaceno a přes úřady se budou domáhat zápočtových listů.

Majitel objektu zatím vyčíslil vzniklou škodu na cca 1,5 milionu (dluh na nájemném, energiích a vybavení).

V zařízení se nedávno stal další incident. Klientce Dagmar O., která měla u sebe hotovost cca 260 000,- Kč, někdo skoro vše ukradl. Ředitelka jí přesvědčovala, ať to policii nehlásí, že jí dá za to slevu na pobyt. Trochu podivné chování.... Klientku nakonec přesvědčil zaměstnanec a policii to nahlásila.

http://www.parlamentnilisty.cz/profily/kraj-Stredocesky-373/clanek/Nupacky-domov-senioru-je-nyni-bez-klientu-65093/

 

Kromě aktivity  www.seniorvdome.com což je na Justici.cz vedeno jako z.s.,

má Maťhová – Novotná další podvod a past na peníze.

Jedná se o www.centrumdiagnostiky.eu

Telefon tam zvedá naše bývalá kolegyně Romana Vránová, která v Nupakách pracovala v rozporu se zákonem (bez vzdělání) jako zdravotní sestra.

Z vlastní zkušenosti varuji před šarlatánským diagnostikováním zdravotního stavu. Účelem takového ,,vyšetření“ je vnucování a prodej pochybných léčebných prostředků. Navíc nikdy nevíte, komu se svěříte do péče. Může to být nějaká ficka jako Maťhová. Ve zdravotních zařízeních vám většinu zde nabízených služeb udělají odborně a zdarma.

Kdykoli narazíte na internetu na jakékoli stránky nabízející služby, kde nenajdete kontakt na konkrétní osobu, mějte se na pozoru. Provozovatel má důvod něco skrývat.

Pokud se chcete podívat, před kým tyto stránky varují a udělat si názor, máte možnost zde:
 http://dobra-pecovatelka.webnode.cz/  Pěknou ,,zábavu." laugh

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

konec???

pecovatelka, 29. 10. 2015 21:39

Adam Kovář dává výpověď a končí!!!!!!

Re: konec???

dobrá pečovatelka, 29. 10. 2015 22:05

Pokud je to pravda, gratuluji a držím palce ať mu nová práce vyjde.
Přeji hodně štěstí.
Za chvíli tam stejně skončí všichni.

Re: konec???

, 29. 10. 2015 22:23

dává? takže ještě nedal.

příčiny deviantního chování velké řiti

ústav pro výzkum deviací, 29. 10. 2015 6:23

Poruchy osobnosti (psychopatie). Jedná se o závažnější poruchy představují soubor trvalých povahových odchylek vytvářejících nevyváženou a nenormální osobnost, u níž jsou některé její složky příliš zdůrazněny a jiné potlačeny. Porucha negativně ovlivňuje chování a prožívání i uvažování postiženého, ztěžuje jeho zařazení do společnosti a vytváření mezilidských vztahů. Rozvíjí se již od dospívání a trvá po celý život. Pro okolí bývají nejvíce patrné jejich zakořeněné, stereotypní a neměnné způsoby chování a reagování na široký okruh různých situací. Díky tomuto omezenému repertoáru reakcí mívají tito lidé často problémy vyrovnat se s obtížnými situacemi, nebo na ně (ve snaze to zvládnout) reagují způsobem, který ubližuje lidem v jejich okolí. Porucha osobnosti tedy ovlivňuje veškeré oblasti života daného člověka a jeho chování výrazně ovlivňuje životy lidí okolo něj. Protože vlastnosti, které okolí hodnotí jako „poruchové“, jsou součástí osobnosti daného člověka, on je obvykle vnímá jako normální, jemu vlastní. A to i přesto, že vedou ke konfliktům s ostatními. Stává se tedy, že lidé s poruchou osobnosti nevidí problém u sebe, ale u ostatních.
paranoidní a disociální porucha osobnosti

charakteristické znaky:
- podezřívavost a sklon překrucovat a mylně interpretovat neutrální nebo přátelsky laděné chování druhých jako nepřátelské, pohrdavé, záštiplné, urážlivé, perzekuční, apod.
- celoživotní nedůvěřivost vůči druhým, „konspirační“ vysvětlování událostí
- bojovný a úporný smysl pro osobní práva bez ohledu na bezprostřední situaci
- nadměrná citlivost k odmítnutí
- vztahování všeho ke svému já, zdůrazňování důležitosti vlastní osoby
sklon k trvalé zášti
- uspokojování vlastních potřeb bez ohledu na jiné, trvalá nezodpovědnost a bezohlednost vůči společenským normám, pravidlům a závazkům
- nezájem o city druhých
- neschopnost udržovat trvalé vztahy
- nízká tolerance k frustraci
- neschopnost poučit se ze zkušenosti, zvláště z trestu
- neschopnost pociťovat vinu, svádění viny na jiné, nalézání výmluv pro své chování
- vnitřní přesvědčení a logika: "Druzí by mě mohli vykořisťovat, zneužívat. Když nebudu jednat první, mohou mi ublížit. Když můžu využít první, budu ve výhodě. Druzí jsou hlupáci. Já jsem silná a chytrá."
- velikášské představy o vlastní důležitosti
-

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

Mik h ael Ves elyy, 29. 10. 2015 8:23

Co blázníte, vždyť takhle ji můžou uznat, že jednala v nepříčetnosti v důsledku psychický nemoci a bude osvobozena. Akorát bude mít už ofiko papíry na hlavu :D :D :D

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

, 29. 10. 2015 9:44

buďte v klidu. i takový člověk je za své činy odpovědný. ale přesně ji to vystihuje. každý bod na ni sedí. :-D

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

dobrá pečovatelka, 29. 10. 2015 14:59

:-) :-) :-) O tom, že to je jasná psychopatka, jsem nikdy nepochybovala.
A pasuje to na celou deviantní rodinku.

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

ela, 29. 10. 2015 17:55

Jéé, kde jste našli její zdravotní kartu?? Určitě tu nejsou vypsaný všechny její úchylky. Nemusí tam bejt ani její jméno a poznávám že je to ona.

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

václav, 29. 10. 2015 18:35

Tato zdravotní dokumentace byla nalezena v prostorách recepce hotelu U Věže, již otevřena a pohozena na zemi. To se tam totiž stává úplně běžně. Podle indícií bych řekl, že půjde o nějaký komplot. ;-)

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

irena, 29. 10. 2015 20:51

mě to nepřekvapuje.to už bylo vidět na schůzích že je magor.těch hovadin co jsme si musely vyslechnout a pak to stejně bylo jinak.klientů mi je líto.

Re: příčiny deviantního chování velké řiti

eva, 29. 10. 2015 21:38

Prostě odporná,tlustá, šílená kráva.

stále bezchybná péče?

eva, 28. 10. 2015 14:19

Adam tady psal, že ošetřovatelská a zdravotní péče byla v pořádku. Jenže si nejsem jista, že je kompetentní to posoudit. Hlavně co se pečovatelské péče týká. Sám tady uveřejnil, že k vážným pochybením docházelo, takže zase tak v pořádku to nebylo. A jak by hodnotil stav a péči o klienty v současné době, když je jediný kdo nese odpovědnost?

Re: stále bezchybná péče?

dobrá pečovatelka, 28. 10. 2015 16:07

Personál zařízení je vystaven riziku trestní odpovědnosti, neboť se denně ocital na hraně správní a trestní sankce. Řada činností, které personál běžně prováděl, je právními předpisy vyhrazena lidem s definovaným vzděláním a oprávněním. S ohledem na špatně poskytovanou péči, která v několika případech vedla k újmě na zdraví klienta, lze uvažovat rovněž o trestném činu ublížení na zdraví z nedbalosti, týrání svěřené osoby a dále o omezování osobní svobody. V Nupackém zařízení byl personál ve vztahu k provozovateli v podřízeném postavení. Ředitelka personál úkolovala, řídila, kontrolovala a odměňovala. Jednalo se tak fakticky o vztah závislé práce.
Právní odpovědnost by mohla teoreticky dolehnout i na pracovníky zařízení. V tomto případě ale neměli představu o tom, jaké povahy je tento subjekt, pro který pracují, a že některé kroky ředitelky nebyly legální.

Jednoduše řečeno, trestní odpovědnost má gigařiťuška.
V současné době, už zaměstnanci vědí, že provoz zařízení je nadále nelegální a Maťhovka pokračuje v trestní činnosti. Proto se i oni vystavují riziku trestní odpovědnosti. Co na to Adam, Stáňa a Andrej?

upřesnění

Maamarži, 28. 10. 2015 20:09

Vážení a hlavně pro rodinu Maťhovou, která tu píše po nickem ,, Jiří" Kauza Nupaky. Tady se zminujete, že jde o pomstu od pana Bernarda, ale jste na omylu, nejde o pomstu, Tyto stránky jsem založil já, Nejde mi o žadnou mstu i presto jak se rodina Mathova zachovala spatne ne jen ke me a k ostatnim zamestnancum, ale i klientum. Adam odvadel vzdy dobrou praci, rozumí tomu lépe než kdo jiný, vážím si toho co mě naučil a na co dával duraz, aby se klienti citili lepe, aby nemeli dekubity apod. Adam tomu rozumí, Snazite se na pana Bernarda Hodit, ze jde o mstu, ale za vsim stojim ja, Poslal jsem Kontrolu z ministerstva prace a socialnich veci, podal jsem stiznosti na policii, oubucmance a hejtmanovi stredoceskeho krajje. Rodina Mathova se msti, posila anonimni dopisi do domova, kde pracuji nasemu panu reditelovi, ale pan reditel je inteligentni a chytry, vaichni vi jak to v Nupakach funguje. Meli by pani Novotnou zavrit.
S pozdravem a s usmevem Maamarzi

Re: upřesnění

dobrá pečovatelka, 28. 10. 2015 20:25

Souhlasím s bývalým kolegou.
To, že tu zmiňuji Adama (a další), není proto, že bych si ho jako zdravotníka nevážila, ale proto, že mám obavy o jeho budoucnost. Adame, držím Ti palce. Vzpomeň si, co nám všem radil jeden zaměstnanec. Rychle zmizni.

Přesto, že byl dnes státní svátek, tak prý po domově zase bloumal provozní a koukal co by ještě ukradl. Už si odvezli i plastové zahradní vybavení pro děti.
Pan Polonský má několik dalších položek do inventárního seznamu.
.

Re: Re: upřesnění

, 28. 10. 2015 22:46

Jestlipak už provozní vrátil televizi, kterou odvezl své matce???

S chybějícím majetkem to bude jednoduché. Při podezření že došlo ke spáchání trestného činu může KDOKOLI podat trestní oznámení a doplnit, kde se ukradené věci pravděpodobně nacházejí. ;-)

vyjádření

Mgr. Zdena Hanáková, 28. 10. 2015 11:53

Dovolte, abych se vyjádřila k jedné nepřesnosti, která zde byla uveřejněna.
V domově se zvláštním režimem v Tuchlovicích byla v roce 2012 provedena kontrola úřadem ombudsmana. Po té co se nám podařilo vystěhovat Ladislavu Maťhovou, naše zařízení přijalo doporučení ochránce a 8/2012 jsme získali registraci.
Jsme připraveni poskytnou odbornou péči všem klientům ze zařízení v Nupakách. Posláním Senior Home, s.r.o. je umožnit seniorům trpícím zejména Alzheimerovou nemocí, Parkinsonovou chorobou či jiným typem stařecké demence spojenými s poruchami orientace a paměti, prožít opravdu důstojný život a zajistit nepřetržitou 24 hodinovou péči.
http://www.senior-home.cz/
Mgr. Zdena Hanáková

Re: vyjádření

Zdenička Kolářová, 28. 10. 2015 14:17

To je ten domov v Tuchlovicích, co jim tam utekl klient a než ho našli tak umřel?

Re: Re: vyjádření

eva, 28. 10. 2015 14:25

Ano. V době kdy tam vládli Maťhovi.

proto

dobrá pečovatelka, 28. 10. 2015 9:19

V zařízení v Nupakách používali fixační pomůcky a postranice způsobem, který omezoval volný pohyb osob. V neregistrovaném zařízení ubytovacího typu, se nesmí bránit ubytovaným osobám ve volném pohybu. Postranice představují standardní a legální nástroj pro poskytování ošetřovatelské péče a k zabránění pádu z lůžka. Je však třeba poukázat na skutečnost, že postranice mohou způsobovat i neoprávněné omezování pohybu, a to v situaci, kdy je klient schopen lůžko samostatně opustit a zvednuté postranice mu v tom brání. Vzhledem k tomu, že jsou postranice úkonem péče, nelze je v zařízeních ubytovacího typu používat. Dále v Nupakách docházelo k výměně inkontinenčních pomůcek a poskytování pomoci s hygienickými úkony za přítomnosti jiných osob, bez toho, aby byly k dispozici zástěny. Není přijatelné vystavovat klienta zrakům jiných lidí při intimních pečovatelských úkonech.
V pečovatelském zařízení v Nupakách jako „neregistrovaném zařízení pobytových sociálních služeb,“ je jakákoliv forma omezování pohybu klientů v rozporu se zákonem.

Zamykat klienty na pokojích, se nesmí ani v registrovaných zařízeních!!!

Když se megařiť po únorové kontrole divila (a i některé mé kolegyně), jak to bez postranic, popruhů, fixačních prostěradel..... mají dělat aby klienti nespadli. Moc dobře věděla z předchozích zkušeností, že bez registrace porušuje zákon. Prostě takové zařízení vůbec neměla provozovat. Proto půjde sedět. Jako recidivistce jí hrozí až 6 let natvrdo, zákaz činnosti a peněžní trest.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56

následující »